Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i proste ciasto kruche z rabarbarem
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1416
Polecam.
Odsłon: 221
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 28
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 246
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7985
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1416
Polecam.
Odsłon: 221
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 28
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 246
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7985
Składniki
Rabarbar myje obieram ze skorki kroję w drobną kostkę dodaje 2 łyżki cukru i cukier wanilinowy.
Mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem mieszam daje na stolnice lub do dużej miski dodaje 2 jajka miękką margarynę i śmietanę i zagniatam kruche ciasto ciasto .Gotowe ciasto dziele na 2 części polowe wykladam na dno blachy 28 cm wyłożonej papierem do pieczenia na ciasto wykladam rabarbar z cukrami następnie przykrywam całość drogim plackiem ciasta .
Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku 30 minut na środkowej półce bez termo obiegu w 200 stopniach .Gorące ciasto po upieczeniu posypuje cukrem pudrem i odstawiam do ostygnięcia .