Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do przygotowania tego ciasta nie potrzeba miksera. Wychodzi puszyste, wilgotne i pyszne. Świetne dla niespodziewanych gości. Ciasto można również przełożyć dowolnym kremem.
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Składniki
Piekarnik nagrzewamy na 170-180 stopni C ustawienie góra dół. Do miski przesiewamy mąkę i kakao. Dodajemy sodę i cukier. Wszystko mieszamy ze sobą. Wlewamy kefir, olej, olejek, dodajemy powidło. Za pomocą łyżki lub trzepaczki do jajek wszystko mieszamy do połączenia składników. Dwie formy o wym. 12/26 cm wykładamy papierem do pieczenia (sam spód). Ciasto wlewamy po równo do form i rozsmarowujemy. Pieczemy ok. 45-50 minut do suchego patyczka (trzeba pamiętać że każdy piekarnik inaczej piecze) Po wyjęciu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem lub oblewamy polewą. Smacznego :)