Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli masz w domu 2 jabłka, wypróbuj ten przepis – 5 minut pracy i 25 minut pieczenia
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10725
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6174
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5358
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13065
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4817
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10725
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6174
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5358
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13065
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4817
Składniki
W misce ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym do uzyskania piany. Dodać roztopione masło, a na koniec przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Jabłka umyć i usunąć rdzenie. Pokrój w kostkę. W wysmarowanej masłem misce ułożyć warstwowo jabłka – dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Posypać wszystko cukrem. Ciasto wylać na jabłka i wygładzić. Piec w nagrzanym piekarniku przez 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie wyjmij ciasto z formy i odwróć na drugą stronę.