Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli masz w domu 2 jabłka, wypróbuj ten przepis – 5 minut pracy i 25 minut pieczenia
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 666
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4452
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1730
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 666
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4452
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1730
Składniki
W misce ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym do uzyskania piany. Dodać roztopione masło, a na koniec przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Jabłka umyć i usunąć rdzenie. Pokrój w kostkę. W wysmarowanej masłem misce ułożyć warstwowo jabłka – dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Posypać wszystko cukrem. Ciasto wylać na jabłka i wygładzić. Piec w nagrzanym piekarniku przez 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie wyjmij ciasto z formy i odwróć na drugą stronę.