Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli masz w domu 2 jabłka, wypróbuj ten przepis – 5 minut pracy i 25 minut pieczenia
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 861
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4485
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1099
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 485
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3482
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 861
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4485
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1099
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 485
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3482
Składniki
W misce ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym do uzyskania piany. Dodać roztopione masło, a na koniec przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Jabłka umyć i usunąć rdzenie. Pokrój w kostkę. W wysmarowanej masłem misce ułożyć warstwowo jabłka – dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Posypać wszystko cukrem. Ciasto wylać na jabłka i wygładzić. Piec w nagrzanym piekarniku przez 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie wyjmij ciasto z formy i odwróć na drugą stronę.