Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na mocno czekoladowe ciasto brownie w wersji bezglutenowej, słodzone ksylitolem, pachnące wanilią i orzechami :)
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 1325
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 63
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 4373
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 116
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 1325
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 63
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 4373
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 116
Składniki
Czekoladę, masło i olej kokosowy rozpuszczamy w kąpieli wodnej (na parze) i studzimy.
Jajka ubijamy mikserem, dodajemy ksylitoli i ponownie ubijamy. Następnie dodajemy obie mąki (gryczaną oraz 1 łyżkę mąki ziemniaczanej), 1 łyżeczkę kakao, szczyptę soli i dokładnie mieszamy. Na koniec do masy dodajemy ostudzone masło i czekoladę, pokruszone orzechy włoskie i ziarenka wanilii. Ponownie mieszamy, a następnie wylewamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy około 20 do 25 minut.
Ciasto odstawiamy do ostygnięcia, a następnie kroimy. Życzę smacznego! :)