Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na mocno czekoladowe ciasto brownie w wersji bezglutenowej, słodzone ksylitolem, pachnące wanilią i orzechami :)
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19998
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 526
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 604
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7034
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244650
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19998
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 526
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 604
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7034
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244650
Składniki
Czekoladę, masło i olej kokosowy rozpuszczamy w kąpieli wodnej (na parze) i studzimy.
Jajka ubijamy mikserem, dodajemy ksylitoli i ponownie ubijamy. Następnie dodajemy obie mąki (gryczaną oraz 1 łyżkę mąki ziemniaczanej), 1 łyżeczkę kakao, szczyptę soli i dokładnie mieszamy. Na koniec do masy dodajemy ostudzone masło i czekoladę, pokruszone orzechy włoskie i ziarenka wanilii. Ponownie mieszamy, a następnie wylewamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy około 20 do 25 minut.
Ciasto odstawiamy do ostygnięcia, a następnie kroimy. Życzę smacznego! :)