Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na mocno czekoladowe ciasto brownie w wersji bezglutenowej, słodzone ksylitolem, pachnące wanilią i orzechami :)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7552
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2577
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7552
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2577
Składniki
Czekoladę, masło i olej kokosowy rozpuszczamy w kąpieli wodnej (na parze) i studzimy.
Jajka ubijamy mikserem, dodajemy ksylitoli i ponownie ubijamy. Następnie dodajemy obie mąki (gryczaną oraz 1 łyżkę mąki ziemniaczanej), 1 łyżeczkę kakao, szczyptę soli i dokładnie mieszamy. Na koniec do masy dodajemy ostudzone masło i czekoladę, pokruszone orzechy włoskie i ziarenka wanilii. Ponownie mieszamy, a następnie wylewamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy około 20 do 25 minut.
Ciasto odstawiamy do ostygnięcia, a następnie kroimy. Życzę smacznego! :)