Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne owocowe bezy z kremem
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30835
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3602
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3389
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1102
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30835
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3602
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3389
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1102
Składniki
W misie miksera zaczynam ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Powoli dodaje cukier, powoli i stopniowo, łyżka po łyżce, cały czas ubijając, do powstania sztywnej, błyszczącej piany. Ubijamy do czasu rozpuszczenia cukru. Szprycuje gniazdka na papier do pieczenia i suszę ok 3-4 godziny w 90 C.
Ubijam mascarpone ze śmietanką i cukrem wanilinowym.
Do wysuszonych gniazdek wkładam na dno łyżkę konfitury porzeczkowej. Szprycuje krem i ozdabiam owocami. Gotowe !