Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne owocowe bezy z kremem
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 48
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 132
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4185
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8630
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 48
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 132
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4185
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8630
Składniki
W misie miksera zaczynam ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Powoli dodaje cukier, powoli i stopniowo, łyżka po łyżce, cały czas ubijając, do powstania sztywnej, błyszczącej piany. Ubijamy do czasu rozpuszczenia cukru. Szprycuje gniazdka na papier do pieczenia i suszę ok 3-4 godziny w 90 C.
Ubijam mascarpone ze śmietanką i cukrem wanilinowym.
Do wysuszonych gniazdek wkładam na dno łyżkę konfitury porzeczkowej. Szprycuje krem i ozdabiam owocami. Gotowe !