Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne owocowe bezy z kremem
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 525
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75331
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1599
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 525
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75331
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1599
Składniki
W misie miksera zaczynam ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Powoli dodaje cukier, powoli i stopniowo, łyżka po łyżce, cały czas ubijając, do powstania sztywnej, błyszczącej piany. Ubijamy do czasu rozpuszczenia cukru. Szprycuje gniazdka na papier do pieczenia i suszę ok 3-4 godziny w 90 C.
Ubijam mascarpone ze śmietanką i cukrem wanilinowym.
Do wysuszonych gniazdek wkładam na dno łyżkę konfitury porzeczkowej. Szprycuje krem i ozdabiam owocami. Gotowe !