Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na truskawki trwa i kusi swoim zapachem i smakiem. Prosty, przepyszny i bardzo delikatny deser z musu truskawkowego, bitej śmietany i bezów. Rozpływa się w ustach.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4239
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7237
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85449
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4239
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7237
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85449
Składniki
Wykonanie: Tym razem specjalnie nie podaję ilości przy składnikach, bo uważam, że w tym deserze niech każdy zadecyduje sam ile i czego chciałby zjeść. 1.Większą połowę truskawek zmiksować na mus i wlać do pucharków. 2.Resztę truskawek poprzekrajać na cztery części i wrzucić do musu. Kilka ładniejszych kawałków zostawić do dekoracji. 3.Śmietanę ubić na sztywno i dodać cukier puder do smaku. 4.Czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do śmietany. 5.Na koniec dodać pokruszone bezy. 6.Sporą porcję śmietany wyłożyć na mus i truskawki. 7.Ozdobić według uznania.