Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezy to proste i szybkie w przygotowaniu ciasteczka. Można je podać do kawy jako same bezy, można też ubić śmietanę z cukrem i kakao i na każde ciastko położyć łyżeczkę ubitej śmietany. Można też lekko pokruszyć i dodać do lodów z bitą śmietaną.
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19492
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2048
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1715
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19492
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2048
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1715
Składniki
Białka wlać do rondelka, dodać szczyptę soli i miksować . W trakcie miksowania dodawać po trochu cukier. Gdy piana z białek jest sztywna wykładać po łyżce piany pomagając sobie małą łyżeczką na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Odstępy między ciasteczkami nie muszą być duże. Beziki suszymy w piekarniku nagrzanym do 120 stopni Celsjusza ok 1:30 godz.Wystudzone ciasteczka przechowujemy w papierowej torebce Z tej porcji wychodzi ok. 12 szt.