Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i bardzo efektowny deser - bezy z dodatkiem czekolady, przełożone bitą śmietaną i malinami.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 775
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2805
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 775
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2805
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, odstawić do przestygnięcia. Białka umieścić w misie miksera z trzepaczką i ubić z solą na sztywno, powoli dodawać cukier cały czas ubijając do całkowitego rozpuszczenia cukru. Mikser wyłączyć i polać pianę ostygniętą czekoladą, za pomocą łyżki bardzo delikatnie wmieszać czekoladę tworząc marmurem – wystarczy kilka ruchów łyżką.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem. Za pomocą łyżki formować beziki ( połowę spłaszczyć, reszta może mieć czubki) Piec w temperaturze 110 stopni przed 2 godziny, studzić w otwartym piekarniku. Śmietanę umieścić w misie miksera z zamontowaną trzepaczką- ubić na sztywno, dodać cukier i jeszcze chwilę ubijać. Na płaskie bezy wyłożyć ubitą śmietanę, na to maliny i przykryć bezą z czubkiem.