Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe biszkopty, które smakują jak "te ze sklepu", ale są mniej chemiczne
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27558
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27558
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Składniki
Najpierw zabieram się za jaja. Oddzielam żółtka od białek. Żółtka ucieram z cukrem, a białka ubijam z solą na sztywną pianę.
Do żółtek dodaję stopniowo, wciąż miksując, obie mąki i ubite białka. Składniki muszą się ze sobą dokładnie połączyć.
Wylewam na wyłożoną papierem blaszkę. Piekę 40-50 minut w temperaturze 180 st. C. Przed wyjęciem z pieca robię "test patyczka". Jeśli wykałaczka oblepia się ciastem, piekę dalej, jeśli się nie oblepia, to wyciągam ciasto z pieca. Przestudzone kroję nożem w cienkie prostokąty. Jeśli lubisz bardziej chrupiące biszkopciki, możesz je podsuszyć w piekarniku.