Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ferie, no cóż pogoda nie dopisuje więc zrobiłam dla córek biszkopciki na pocieszenie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli, żółtka ubijamy z 2 łyżkami ciepłej wody oraz cukrami. Delikatnie łączymy obie piany, przesiewamy do nich obie mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie łączymy łyżką, nie miksujemy. Szprycę z grubą końcówką napełniamy ciastem i wyciskamy ciasteczka o średnicy 2 centymetrów na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach na złoty kolor. Po upieczeniu studzimy.
Żelatynę rozpuszczamy w dwóch łyżkach wrzątku, ubijamy bitą śmietanę na sztywno dodajemy pod koniec krem czekoladowy oraz lekko przestudzoną żelatynę. Gotowym kremem przekładamy ciasteczka składając po dwa. Czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną, przekładamy do woreczka śniadaniowego i ucinamy koniuszek, dekorujemy ciasteczka. Biszkopciki wkładamy do lodówki by krem dobrze zastygł. SMACZNEGO