Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pysznej alternatywy dla tradycyjnych wypieków? Być może nasz biszkopt bez jajek spełni twoje oczekiwania. Dzięki prostym składnikom uzyskasz lekką, a zarazem puszystą strukturę ciasta, które będzie idealną bazą dla wielu deserów. Ten prosty biszkopt to rozwiązanie dla osób szukających roślinnych rozwiązań w swojej kuchni.
Tortownica o średnicy 24 cm
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5404
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1766
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5308
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1810
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5404
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1766
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5308
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1810
Składniki
Do naczynia miksera wlej kefir lub zsiadłe mleko. Dodaj cukier, olej, sodę, mąkę oraz sól. Miksuj wszystko do połączenia się składników. Gotowe ciasto powinno mieć konsystencję ciasta naleśnikowego lub gęstej śmietany.
Ciasto przelej do okrągłej foremki o średnicy 24 cm, wyłożonej wcześniej natłuszczonym papierem do pieczenia. Możesz też wysmarować foremkę masłem i obsypać ją bułką tartą. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 30 minut. Piecz do momentu, aż ciasto wyrośnie i zarumieni się. Sprawdź także je za pomocą patyczka, który po wyjęciu z ciasta powinien być suchy. Gotowy biszkopt możesz posypać cukrem pudrem i podać lub wykorzystać jako bazę do innego deseru, np. z kremem i owocami.