Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień dobry witam was serdecznie z racji tego że ostatnio z mężem mieliśmy ochotę na coś słodkiego postanowiłam wypróbować przepis kiedy lata temu jak jeszcze prowadziłam fanpage AGA OD KUCHNI dostałam go od SYLWII z FACEBOOKA
blaszka, nóż, mikser planetarny
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 879
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 802
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 272
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 879
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 802
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 272
Składniki
Składniki a mianowicie jajka powinny być wyjęte z lodówki aby miały temperaturę pokojową, po czym oddzielić białka od żółtek. Po oddzieleniu białka ubić ze szczyptą soli następnie dodawać po 2 łyżki cukru i ubijać do czasu aż piana będzie sztywna, pod koniec dodawać po jednym żółtku ubijając cały czas a po ubiciu dodać obie przesiane mąki i za pomocą szpatułki wymieszać
Jak już mamy przygotowane ciasto naszykować blaszkę o wymiarach 35/25 wykładając całą lub jej dno papierem do pieczenia, przelać ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika na 175 stopni i piec 35 minut w zależności od piekarnika do tak zwanego suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć ciasto z piekarnika i z niewielkiej wysokości go zrzucić, pozostawić do ostygnięcia. Taki biszkopt nadaje się do przełożenia galaretkami lub do tortów kto jak woli
Biszkopt jest delikatny i co najważniejsze nie jest za suchy lecz do tortów należy nasączyć ale ten kto robi torty zapewne o tym wie