Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborny i smaczny sernik na świąteczny stół.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34868
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15289
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34868
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15289
Składniki
Wykonanie masy serowej: Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem, dodać zmielony twaróg, wymieszać. Białka ubić na sztywno i dodać do masy serowej i lekko wymieszać łyżką. Wykonanie biszkoptu: Ubić pianę z białek, dodać cukier, cukier waniliowy i dalej ubijać. Dodać roztarte żółtka, mąkę i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na blachę posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Następnie na ciasto wyłożyć bardzo delikatnie masę serową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około 45 minut. SMACZNEGO.