Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Długo szukałam przepisu na idealny biszkopt do przełożenia tortu ja Taki który, nie opada, nie jest suchy ani zbyt słodki. W końcu na jakiejś grupie FB ktoś dodał ten przepis, spróbowałam i jest! Tylko z tego przepisu zawsze piekę. mam gwarancję, że nie opada. Na końcu strony zostawię link do mojego Instagrama, tam znajdziesz krótki filmik instruktażowy. Znajdziesz mnie pod nazwą: smacznie_na_talerzu Zapraszam również na mój kanał Youtube gdzie gromadzę również przepisy z filmikami! Serdecznie zapraszam!
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 78
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 122
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 78
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 122
Składniki
Mąki połączyć, dodać kakao dobrze wymieszać i przesiać.
Cukier oraz jajka umieścić w misie miksera i ubić na najwyższych obrotach na białą, puszystą masę (ok. 10minut).
Dodać mąki i delikatnie wymieszać szpatułką do całkowitego połączenia
Rant położyć na blaszce, dokładnie owinąć papierem do pieczenia wokół podstawy. Wlać masę.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170°C i piec ok 45minut (do suchego patyczka).
Po wyciągnięciu rzucić biszkopt wraz z blaszką z wysokości 20-30 cm aby pozbyć się pęcherzyków powietrza i biszkopt nie opadł. Studzić na kracie.