Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapuśniak z pekinki na kiełbasie

Kapuśniak z pekinki na kiełbasie

Autor:

Przepisów i artykułów: 130 Ocena: 499

Dodano:

Odsłon: 267

Nie da się ukryć, że bardzo lubimy kapustę pekińską. Bardzo często gości na naszym stole. Kapuśniak z pekinki na dobrej kiełbasie jest pyszny. Polecam.

Składniki

  • duża cebula
  • ząbek czosnku
  • 2-3 łyżki smalcu ze skwarkami ( mój własnej roboty )
  • 400 g cienkiej kiełbasy
  • marchewka
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • 3-4 ziemniaki
  • 1/2 kapusty pekińskiej ok. 400 g
  • słoik krojonych pomidorów w zalewie ( może być puszka 400 g )
  • listek laurowy
  • 3 kulki ziela angielskiego
  • łyżeczka cukru
  • łyżeczka przyprawy do bigosu i potraw z kapustą
  • pieprz młotkowany z kolendrą
  • sól do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kapuśniak z pekinki na kiełbasie

Przygotowanie

  1. W garnku, na smalcu zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i drobno pokrojony czosnek. Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i dusić kilka minut na małym ogniu. Dodać starte na tarce na grubych oczkach marchewkę, pietruszkę i selera. Dusić i mieszać kilka minut. Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i 1/5 litra przegotowanej, gorącej wody. Dodać pokrojoną- poszatkowaną kapustę i listek laurowy, ziele angielskie. Gotować kilka minut na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie. Dodać pomidory, cukier, przyprawę do potraw z kapustą, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Gotować jeszcze kilka minut. Zupę podawać gorącą. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń