Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie da się ukryć, że bardzo lubimy kapustę pekińską. Bardzo często gości na naszym stole. Kapuśniak z pekinki na dobrej kiełbasie jest pyszny. Polecam.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2779
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1307
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 758
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2779
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1307
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 758
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
W garnku, na smalcu zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i drobno pokrojony czosnek. Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i dusić kilka minut na małym ogniu. Dodać starte na tarce na grubych oczkach marchewkę, pietruszkę i selera. Dusić i mieszać kilka minut. Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i 1/5 litra przegotowanej, gorącej wody. Dodać pokrojoną- poszatkowaną kapustę i listek laurowy, ziele angielskie. Gotować kilka minut na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie. Dodać pomidory, cukier, przyprawę do potraw z kapustą, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Gotować jeszcze kilka minut. Zupę podawać gorącą. Smacznego.