Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Składniki
Jajka wbić do naczynia, które wstawiamy w większe naczycie z ciepłą wodą. Wsypujemy do jajek cukier i ubijamy na parze do czasu, aż masa zbieleje i osiągnię temperaturę ok 40 stopni C.
Do masy jajecznej dodać olej cały czas ubijając.
Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zmiksować na średnich obrotach.
Piec ok. 30 minut w 180 stopniach.