Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, delikatny, w sam raz do letnich wypieków ;-D
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8199
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 430
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8199
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 430
Składniki
Żółtka ucieramy z 3 łyżkami gorącej wody i cukrem pudrem.
Następnie do utartych żółtek dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek. Miksujemy.
Do masy dodajemy mąkę ziemniaczaną z mąką pszenną oraz proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy.
Tortownicę o średnicy 26 cm smarujemy masłem i wylewamy na nią ciasto.
Biszkopt pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez 25 minut. Po upieczeniu biszkopt studzimy na kratce. Smacznego !!!
;-D