Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wielkości jajek jeżeli są b. duże to wystarczy 7 ). Biszkopt wychodzi pulchny, puszysty i bardzo smaczny
mikser , blaszka, papier do pieczenia, miska, szpatułka silikonowa , nóż,
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 79
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 791
Dziś do pracy.
Odsłon: 342
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 79
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 791
Dziś do pracy.
Odsłon: 342
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, następie ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, do ubitej masy białkowej dodajemy na przemian cukier i żółtka cały czas ubijając. Do masy przesiewamy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką do połączenia składników. Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 45 minut, najlepiej do suchego patyczka. Wielkość blaszki 30/40 cm. Po upieczeniu i wystudzeniu biszkopt kroimy na dwa lub trzy blaty.
Biszkopt w przekroju.