Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1380
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1277
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 304
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1380
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1277
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 304
Składniki
Ubić pianę z białek, powoli dodawać cukier.
Do żółtek dodać proszek do pieczenia i ocet - wymieszać.
Dodać do białek i delikatnie wymieszać.
Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną. Wszystko razem wymieszać.
Foremkę (40X25) wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.
Ciasto przelać do foremki. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez około 30 minut.