Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od teściowej. Bita śmietana, banany i czekolada to idealne połączenie smaków:)))
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 336
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 124
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 52
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 172
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 336
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 124
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 52
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 172
Składniki
czekolady rozpuścić w 1 łyżce margaryny, odstawić do przestygnięcia
pozostałą margarynę utrzeć z 3 żółtkami, cukrem waniliowym
do masy dodać pianę ubitą z 3 białek i przestudzoną czekoladę. Całość powoli wymieszać
biszkopt nasączyć wedle uznania, wyłożyć na biszkopt banany pokrojone w plastry. Banany skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniały
śmietanę ubić z łyżką cukru pudru i 3 fixami
na banany wyłożyć ubitą śmietanę a na śmietanę masę czekoladową
Gotowe ciacho wstawić na 1 godzinę do lodówki.
SMACZNEGO:)