Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i delikatne ciasto idealne do kawki :)
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 331
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104591
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 354
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9105
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 331
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104591
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 354
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9105
Składniki
Biszkopt: Białka ubić ze szczyptą soli, dodawać stopniowo cukier, żółtka, wsypać przesianą mąki z proszkiem i kakao, delikatnie wymieszać, wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 25*35 cm. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 25 min.
Masa budyniowa: Składniki na budyń oprócz masła przełożyć do garnka, wymieszać dobrze trzepaczką. Gotować budyń ciągle mieszając. Do gorącego budyniu dodać masło, mieszać do rozpuszczenia. Gorącą masę wylać na biszkopt i wystudzić.
Pianka kawowa: Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i przestudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać kawę rozpuszczalną oraz przestudzoną żelatynę i wymieszać. Wyłożyć na ostudzoną masę budyniową. Udekorować np. startą czekoladą.