Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto dla odmiany od tych z kremami.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 28
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 91
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10308
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 104
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 927
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 28
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 91
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10308
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 104
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 927
Składniki
Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z cukrem na sztywno. Żółtka roztrzepujemy z proszkiem do pieczenia i octem i dodajemy do piany z białek, miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę i mieszamy. Na blaszkę 22 x 37 cm wyłożoną papierem do pieczenia wylewamy ciasto i pieczemy ok. 25 min w 180 stopniach. Studzimy.
Brzoskwinie osączamy z soku i kroimy w małą kostkę. Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w litrze wrzątku. Tężejącą galaretkę mieszamy z połową pokrojonych brzoskwiń i wylewamy na biszkopt. Odstawiamy do lodówki do stężenia. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzątku i studzimy. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy galaretkę i dokładnie miksujemy. Dodajemy resztę brzoskwiń i mieszamy. Wykładamy na stężałą galaretkę i odstawiamy do lodówki. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego :)