Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Awanturka to pomysł na śniadanie lub kolację, zwłaszcza gdy w domu zabraknie świeżego pieczywa. Nawet kilkudniowy chleb wciąż jest pyszny, jeśli podpiecze się go w tosterze i poda z soczystą pastą twarogową. Twaróg, rzodkiewka i szczypiorek to klasyczne połączenie, choć często zapominamy o nim, szykując kanapki z serem czy wędliną. Tymczasem przygotowanie pasty twarogowej nie zajmuje wiele więcej czasu. Warto poświęcić jej parę minut – to zdecydowanie wartościowszy dodatek do chleba niż plaster kiełbasy!
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1353
To prosta, sycąca sałatka do pracy, która dobrze znosi transport i długo pozo...
Odsłon: 7916
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1353
To prosta, sycąca sałatka do pracy, która dobrze znosi transport i długo pozo...
Odsłon: 7916
Składniki
Umyj rzodkiewki. Usuń z nich ogonki i łodyżki. Odłóż 3-4 rzodkiewki do dekoracji. Resztę drobno posiekaj.
Posiekaj szczypiorek i koperek. Trochę całego koperku odłóż do dekoracji.
Połącz twaróg z jogurtem. Dokładnie wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i pieprzem ziołowym.
Wmieszaj w twarożek szczypiorek i koperek.
Przekrój kromki chleba na połówki. Podpiecz w tosterze.
Nałóż porcję twarożku na każdą z połówek chleba. Udekoruj plasterkami rzodkiewek i kawałkami gałązek koperku.