Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt przełożony usmażonymi jabłkami z galaretką i kremem budyniowym. Z powodzeniem zastąpi ciacho tortowe. Polecam
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 305
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 710
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 730
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 305
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 710
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 730
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Składniki
Ubić białka na sztywno, dodać żółtka następnie cukier. Na koniec przesianą mąkę i proszek. Biszkopt piec w tem. 160 st. przez 10 min. następnie podnieść temperaturę do 180 st. piec jeszcze przez około 40 min.
Obrane, przetarte jabłka usmażyć na wolnym ogniu dodając na koniec do gorących jabłek galaretki ,wymieszać energicznie. Odstawić do wystudzenia. Wystudzony biszkopt przełożyć jabłkami.
Ugotować budyń z z pół litra mleka dodając 5 łyżek cukru. Wystudzić. Zmiksować budyń z masłem lub margaryną i wyłożyć na ciasto. Wierzch posypuję gorzką czekoladą ale można również usmażyć wiórki kokosowe na łyżce masła z cukrem. Smacznego :)