Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z kremem bananowym przełamane cytryną. To połączenie miło mnie zaskoczyło. W połączeniu z kakaowym biszkoptem nasączonym czekoladą stanowi wyborne ciasto.
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1145
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 93
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1137
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2348
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2431
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1091
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1145
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 93
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1137
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2348
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2431
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1091
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na puszystą pianę, stopniowo dodajemy cukier, gdy ten się rozpuści dodajemy żółtka oraz olej. Kakao, mąkę oraz proszek do pieczenia przesiewamy do miseczki, następnie dodajemy małymi partiami do masy jajecznej. Delikatnie mieszamy do momentu całkowitego wymieszania składników. Przekładamy do prostokątnej formy 20x30cm. Pieczemy w 170oC przez ok 30 minut (do suchego patyczka). Gdy wystygnie dzielimy na dwie równe części. Nasączenie: Wodę, cukier, masło i kakao umieścić w garnuszku, doprowadzić do wrzenia. Wystudzić. Warstwa śmietankowa: Żelatynę zalać zimną wodą. Zostawić do napęcznienia.Banany rozgniatamy widelcem, zalewam sokiem z cytryny, zapobiegnie to ciemnieniu bananów w kremie. Schłodzoną śmietankę ubijamy razem z cukrem pudrem, na koniec dodajemy rozpuszczoną ciepłą żelatynę, dokładnie i intensywnie mieszamy. Dodajemy banany. Miksujemy na wolnych obrotach.
Dolną część biszkoptu nasączamy połową polewy. Śmietankę wykładamy na biszkopt, przykrywamy drugą częścią. Wierzch smarujemy polewą.