Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszny i łatwiejszy do zrobienia niż tradycyjna rolada makowa.
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę + cukier, żółtka, mąkę, oliwę, proszek i dokładnie wymieszać. Wlać do formy i piec około 30 minut,
Mak zalać wrzącą wodą. Po 20 minutach zagotować i odstawić do wystygnięcia. Odcedzić i 2 razy zemleć przez maszynkę i połączyć z jajami, mąką oraz z zapachem.
Zagotować margarynę i nie zdejmując z ognia, stopniowo dodawać mak.
Gęstniejącą gorącą masą przełożyć przekrojone ciasto(najlepiej jeśli jest upieczone poprzedniego dnia). Wierzch ciasta można polać polewą i udekorować bakaliami.
SMACZNEGO!!!
UWAGA!!! PORCJA NA TORTOWNICĘ.