Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka tiramisu - z wyglądu przypomina klasyczną babkę marmurkową. Nie dajcie się jednak zwieźć pozorom! Jej wnętrze Was z zaskoczy. Zestawienie jasnego ciasta ucieranego z ciastem z dodatkiem kakao oraz trzecim z dodatkiem espresso to cudowne połączenie smaków. Doskonale sprawdzi się jako słodki dodatek do popołudniowej kawy.
keksówka, mikser
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3621
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 806
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3621
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 806
Składniki
Do miski przełóż serek mascarpone, wsyp cukier. Składniki zmiksuj na puszystą masę. Następnie cały czas ubijając dodawaj po jednym jajku. Na koniec wlej olej. Składniki zmiksuj do połączenia.
Do mokrych składników dodawaj stopniowo suche składniki - przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną.
Powstałe ciasto podziel na trzy części. Do jednej dodaj kakao, składniki wymieszaj. Do drugiej wsyp łyżeczkę kawy rozpuszczalnej, składniki zmiksuj. Trzecią część ciasta pozostaw bez dodatków.
Keksówkę wyściel papierem do pieczenia. Do formy przelej kolejno 3 rodzaje ciasta: jasne, z kakao i z kawą. Powierzchnię wyrównaj.
Babkę tiramisu piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (grzałka góra-dół) przez około 45 minut (do suchego patyczka).
Upieczoną babkę tiramisu przestudź, następnie wyciągnij z blaszki, ściągnij papier i udekoruj cukrem pudrem. Serwuj jako słodki dodatek do filiżanki kawy lub herbaty.