Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszła nam chęć na coś słodkiego coś do kawy, więc rozmroziłam biszkopt wcześniej zamrożony . Mus jabłkowy własnej roboty w szafce stal więc już miałam coś do biszkoptu, śmietana i czekolada zawsze w domu jest i powstało to pyszne ciasto.
mikser, nóż, tortownica 25/25 cm, garnek, łyżka, papier do pieczenia,
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 39
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 110
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 39
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 110
Składniki
Biszkopt upieczony z tego przepisu oto link; https://smaker.pl/moje-przepisy-desery/przepis-biszkopt-z-budyniem,1948549,bozena1960.html?t=1674511637852 Mus jabłkowy ze słoika przełożyć do garnka , dodać cukier puder i bułkę tartą. Galaretki rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, po dokładnym rozpuszczeniu galaretki połączyć z musem jabłkowym. Biszkopt nasączyć ponczem - sokiem z cytryny, cukru pudru i wody. Po nasączeniu rozsmarować masę kajmakową . Nałożyć obręcz tortownicy w której piekł się biszkopt, na biszkopcie rozłożyć mus jabłkowy. Włożyć do lodówki na 30 minut . W między czasie przygotować krem śmietankowy; Mocno schłodzoną kremówkę 30 % ubić na sztywno z cukrem pudrem , pod koniec ubijania dodać śmietan fixy. Czekoladę deserową posiekać na małe kawałki , następnie połączyć z ubitą śmietaną. Ciasto wyjąc z lodówki rozłożyć śmietanę i ponownie włożyć do lodówki do całkowitego stężenia . Gotowe ciasto oprószyć rozpuszczanym kakao. Smacznego.
Ciasto po upieczeniu gotowe do podania
Ciasto w przekroju.