Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne połączanie truskawek, masy śmietankowej i biszkoptu
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11866
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1299
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12502
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3539
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11866
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1299
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12502
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3539
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy stopniowo cukier dalej ubijając. Ubijamy kilka minut aż grudki cukru nie będą wyczuwalne. Zmniejszamy obroty miksera na najmniejsze i dodajemy po jednym żółtku cały czas miksując. Dodajemy olej. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Krótko mieszamy tylko do połączenia składników. Formę (24×28) wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ciasto do formy i pieczemy około 40 minut w 160 stopniach. Biszkopt studzimy. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy do ostygnięcia. Zimną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru. Następnie dodajemy tężejącą galaretkę i mieszamy do połączenia. Krem wykładamy na biszkopt. Truskawki miksujemy na mus. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy do ostygnięcia. Zimną galaretkę mieszamy z musem truskawkowym. Gdy mus truskawkowy zacznie tężeć to wykładamy go na wierzch kemu śmietankowego.