Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne połączanie truskawek, masy śmietankowej i biszkoptu
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 58
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 66
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 303
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 58
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 66
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 303
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy stopniowo cukier dalej ubijając. Ubijamy kilka minut aż grudki cukru nie będą wyczuwalne. Zmniejszamy obroty miksera na najmniejsze i dodajemy po jednym żółtku cały czas miksując. Dodajemy olej. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Krótko mieszamy tylko do połączenia składników. Formę (24×28) wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ciasto do formy i pieczemy około 40 minut w 160 stopniach. Biszkopt studzimy. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy do ostygnięcia. Zimną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru. Następnie dodajemy tężejącą galaretkę i mieszamy do połączenia. Krem wykładamy na biszkopt. Truskawki miksujemy na mus. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy do ostygnięcia. Zimną galaretkę mieszamy z musem truskawkowym. Gdy mus truskawkowy zacznie tężeć to wykładamy go na wierzch kemu śmietankowego.