Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne połączanie truskawek, masy śmietankowej i biszkoptu
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 90
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 36
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 409
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 520
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1258
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 90
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 36
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 409
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 520
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1258
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy stopniowo cukier dalej ubijając. Ubijamy kilka minut aż grudki cukru nie będą wyczuwalne. Zmniejszamy obroty miksera na najmniejsze i dodajemy po jednym żółtku cały czas miksując. Dodajemy olej. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Krótko mieszamy tylko do połączenia składników. Formę (24×28) wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ciasto do formy i pieczemy około 40 minut w 160 stopniach. Biszkopt studzimy. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy do ostygnięcia. Zimną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru. Następnie dodajemy tężejącą galaretkę i mieszamy do połączenia. Krem wykładamy na biszkopt. Truskawki miksujemy na mus. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy do ostygnięcia. Zimną galaretkę mieszamy z musem truskawkowym. Gdy mus truskawkowy zacznie tężeć to wykładamy go na wierzch kemu śmietankowego.