Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt właściwie każdy zna, ale zrobić puszysty to już sztuka. Tym razem bez kremu czy bitej śmietany wersja light.
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 2981
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 192
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 2981
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 192
Składniki
Ubić pianę z białek, w osobnym naczyniu żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia i octem (uwaga masa dosyć rośnie). Do ubitych białek dodawać stopniowo cukier dalej ubijając pianę na wysokich obrotach. Dodawać po łyżce masę z żółtek. Następnie dodawać przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną mieszając delikatnie łyżką. Wylać masę na formę do pieczenia pokrytą papierem do pieczenia. piec 20 min. w 180 st.
Gdy biszkopt wystygnie rozłożyć na nim owoce i zalać tężejącą galaretką zrobioną wg przepisu na opakowaniu (ja zawsze daję mniej wody). SMACZNEGO!