Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt właściwie każdy zna, ale zrobić puszysty to już sztuka. Tym razem bez kremu czy bitej śmietany wersja light.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 467
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 532
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10139
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 10008
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 467
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 532
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10139
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 10008
Składniki
Ubić pianę z białek, w osobnym naczyniu żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia i octem (uwaga masa dosyć rośnie). Do ubitych białek dodawać stopniowo cukier dalej ubijając pianę na wysokich obrotach. Dodawać po łyżce masę z żółtek. Następnie dodawać przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną mieszając delikatnie łyżką. Wylać masę na formę do pieczenia pokrytą papierem do pieczenia. piec 20 min. w 180 st.
Gdy biszkopt wystygnie rozłożyć na nim owoce i zalać tężejącą galaretką zrobioną wg przepisu na opakowaniu (ja zawsze daję mniej wody). SMACZNEGO!