Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te niewielkie, niepozorne ciasteczka od wielu lat goszczą na moim stole i cieszą smakiem domowników oraz gości. Polecam przygotować nie tylko od święta.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22614
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14934
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4719
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44726
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 642
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 677
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22614
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14934
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4719
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44726
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 642
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 677
Składniki
Żółtka oddzielam od białek. Białka miksuję na sztywno z solą i cream of tartar. Do sztywnych białek stopniowo wsypuję cukier. Miksuję do uzyskania lśniącej piany. Następnie ciągle miksując dodaję po jednym żółtku. Za pomocą przesiewacza przesiewam mąkę wymieszaną ze skrobią i dokładnie mieszam silikonową łopatką.
Masę biszkoptową przekładam do woreczka cukierniczego za pomocą którego wyciskam ciasteczka na silikonową matę. Ciasteczka posypuję makiem i piekę w nagrzanym piekarniku do 175°C około 8-10 minut.
Upieczone ciasteczka po lekkim ostudzeniu zdejmuję z maty i studzę na kratce kuchennej.
Wystudzone biszkopciki sklejam dżemem . Najlepiej smakują drugiego dnia.