Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te niewielkie, niepozorne ciasteczka od wielu lat goszczą na moim stole i cieszą smakiem domowników oraz gości. Polecam przygotować nie tylko od święta.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 42
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 875
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 42
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 875
Składniki
Żółtka oddzielam od białek. Białka miksuję na sztywno z solą i cream of tartar. Do sztywnych białek stopniowo wsypuję cukier. Miksuję do uzyskania lśniącej piany. Następnie ciągle miksując dodaję po jednym żółtku. Za pomocą przesiewacza przesiewam mąkę wymieszaną ze skrobią i dokładnie mieszam silikonową łopatką.
Masę biszkoptową przekładam do woreczka cukierniczego za pomocą którego wyciskam ciasteczka na silikonową matę. Ciasteczka posypuję makiem i piekę w nagrzanym piekarniku do 175°C około 8-10 minut.
Upieczone ciasteczka po lekkim ostudzeniu zdejmuję z maty i studzę na kratce kuchennej.
Wystudzone biszkopciki sklejam dżemem . Najlepiej smakują drugiego dnia.