Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma jak to smaczne ciasto na niedzielny, świateczny czy nawet codzienny stół! Polecam Biszkoptowe ciasto z jabłkami i serem!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 894
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2765
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3296
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 894
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2765
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3296
Składniki
Ciasto: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka, mieszamy, wsypujemy mąkę i proszek- mieszamy. Wylewamy na formę 25/36 i pieczemy do 25 minut w 180 stopniach. Przekrawamy na 3 części.
Jabłka: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Smażymy, gdy będą dostatecznie miękkie dodajemy galaretki w proszku i cukier do smaku.
Ser: Do garnka dajemy margarynę, cukier i ser- smażymy. W mleku rozrabiamy mąkę i jajka, wlewamy do gotującego się już chwilę sera. Gotujemy do 15 minut ciągle mieszając. Przełożenie: Ciasto- chłodne jabłka- ciasto- chłodny ser- ciasto