Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno w dwóch ciemnych biszkoptach. Sernik o smaku bananowym z polewą czekoladową. Sernik wyszedł delikatny, pyszny.
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 33
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 109
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 33
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 109
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec stopniowo przesiewać budyń z mąką i proszkiem,jednocześnie mieszając łopatką. Wylać do blaszki 30x40 cm.wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.20-25 min. w 175*. Drugi upiec taki sam.
Jeden biszkopt włożyć do tej samej blaszki, co piekliśmy i wyżej wyścielanej papierem do pieczenia.
masa-Żelatynę rozpuścić w przegotowanej gorącej wodzie. Ostudzić do letniego. Śmietankę ubić z pudrem,fixem, stopniowo dodawanym twarogiem i musem. Miksując dolewać letnią żelatynę ale nie za długo. Wylać do blaszki na biszkopt i rozsmarować.
Przykryć drugim biszkoptem, dołem do góry i schłodzić przynajmniej z godzinę w lodówce.
polewa-Czekolady rozpuścić nad parą w śmietance. Trochę ostudzić i polać górę placka.Ja dodatkowo poklepałam foremką z gwiazdką.