Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto tortowe z pierniczkami i brzoskwiniami. Ciasto z kremem serowo-krówkowym. Ciasto wyszło delikatne i pyszne, godne świąt.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3502
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2997
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 176
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 135
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3502
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2997
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 176
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 135
Składniki
biszkopt-Żółtka zalewamy octem, potem mieszamy.Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem. Dodajemy po trochu żółtek, ubijamy. Przesiewamy mąkę z proszkiem . Delikatnie mieszamy,dolewając olej. Wykładamy do blachy (30x40),z papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 min.170*C. Drugi biszkopt pieczemy taki sam. Jeden biszkopt układamy z powrotem do tej blaszki, lecz wyżej wyścielanej papierem do pieczenia.
Miękką nutellę miksujemy ze śmietanką i smarujemy biszkopt w blaszce.Pierniczki układamy na nutelli. Brzoskwinie odsączamy, kroimy na plastry i układamy między pierniczkami.
krem- Żelatynę rozmieszać z przegotowaną i gorącą wodą i schłodzić do letniego.Schłodzoną śmietankę ubić z serem i masą krówkową. Jak komuś mało słodkie to może dodać trochę cukru pudru. Ja nie dodawałam. Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować. Wylać do blaszki na pierniczki i brzoskwinie i rozsmarować.
Przykryć drugim biszkoptem, dołem do góry. Będzie równiejszy i skórka z biszkoptu nie będzie odchodzić, podczas smarowania polewą.
polewa- Nad parą rozpuścić czekolady w śmietance, dodać masło i dobrze wymieszać. Trochę ostudzić i polać górę placka a potem schłodzić.