Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto nie tylko dla kawoszy.Ciasto z biszkoptem, masą wiśniową i kremem kawowym. Ciasto delikatne bardzo pyszne.
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 158
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 226
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 158
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 226
Składniki
biszkopt-Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem. Dodajemy po żółtku, ubijamy. Przesiewamy mąkę z proszkiem i kakao. Delikatnie mieszamy,wykładamy na blachę z papierem do pieczenia.(30x40). Pieczemy ok. 25-30 min.175*.Po przestygnięciu, przekroić na dwa placki. Radzę upiec dwa placki po 4 jajka.
masa-Wiśnie odsączyć. Sok dopełnić wodą do 1 l.i ugotować na nim budynie.Odstawić i zaraz wmieszać do niego galaretki. Wsypać wiśnie, mieszać od czasu do czasu do lekkiego tężenia. Wyłożyć na biszkopcie. Przykryć drugim biszkoptem.
krem-Kawę zaparzyć w 1/4 szklanki wrzątku.Żelatynę rozpuścić w 1/3 gorącej wodzie.Połączyć razem i odstawić do lekkiego przestygnięcia.Śmietankę ubić z fixem. Potem z masą krówkową, dodając po łyżce. Dolewać żelatynę z kawą i zmiksować ale nie za długo.Wyłożyć na biszkopcie.
Górę posypać kawą cappuccino i schłodzić. Można udekorować w/g własnego gustu.