Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto nie tylko dla kawoszy.Ciasto z biszkoptem, masą wiśniową i kremem kawowym. Ciasto delikatne bardzo pyszne.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44689
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182170
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 293
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44689
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182170
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 293
Składniki
biszkopt-Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem. Dodajemy po żółtku, ubijamy. Przesiewamy mąkę z proszkiem i kakao. Delikatnie mieszamy,wykładamy na blachę z papierem do pieczenia.(30x40). Pieczemy ok. 25-30 min.175*.Po przestygnięciu, przekroić na dwa placki. Radzę upiec dwa placki po 4 jajka.
masa-Wiśnie odsączyć. Sok dopełnić wodą do 1 l.i ugotować na nim budynie.Odstawić i zaraz wmieszać do niego galaretki. Wsypać wiśnie, mieszać od czasu do czasu do lekkiego tężenia. Wyłożyć na biszkopcie. Przykryć drugim biszkoptem.
krem-Kawę zaparzyć w 1/4 szklanki wrzątku.Żelatynę rozpuścić w 1/3 gorącej wodzie.Połączyć razem i odstawić do lekkiego przestygnięcia.Śmietankę ubić z fixem. Potem z masą krówkową, dodając po łyżce. Dolewać żelatynę z kawą i zmiksować ale nie za długo.Wyłożyć na biszkopcie.
Górę posypać kawą cappuccino i schłodzić. Można udekorować w/g własnego gustu.