Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne ciasto na osłodę dnia codziennego!
Szybki i smaczny obiad
Odsłon: 1410
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 313
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5913
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2125
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 274
Szybki i smaczny obiad
Odsłon: 1410
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 313
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5913
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2125
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 274
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36. Placek miodowy: Z mąki, margaryny, miodu, sody, śmietany, cukru, jajka, kakao zagniatamy ciasto. Wykładamy na blaszkę o wymiarze 25/36 i pieczemy do 15 minut w 180 stopniach.
Masa mascarpone: Śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem. W 6 łyżkach wrzątku rozpuść żelatynę, lekko ostudź i dodaj pod koniec ubijania śmietany. Mascarpone zmiksuj i wymieszaj delikatnie ze śmietaną. Przełożenie: Biszkopt- troszkę masy mascarpone- ciasto miodowe- dżem- połowa masy z mascarpone- biszkopciki- reszta masy- dekorujemy kakao