Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i czekoladowe, sam wygląd tego ciasta zachęca do zjedzenia.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 69
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 107
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 69
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 107
Składniki
Siekamy orzechy, kruszymy białą czekoladę herbatniki i ciastka.
Do dużej miski wrzucamy mleko w proszku, posiekane orzechy, migdały, pokruszoną białą czekoladę, pokruszone herbatniki i ciastka, rodzynki oraz sezam. Wszystko mieszamy.
W rondelku topimy masło z cukrem, kakaem i dolewamy wodę. Wszystko podgrzewamy aż utworzy gładką masę.
Ciepłą (ale nie gorącą) masę przelewamy do miski z mlekiem i dodatkami. Wszystko mieszamy i przekładamy do keksówki wyłożonej folią.
Wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny.