Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i czekoladowe, sam wygląd tego ciasta zachęca do zjedzenia.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 201
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3988
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 366
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 940
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 201
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3988
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 366
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 940
Składniki
Siekamy orzechy, kruszymy białą czekoladę herbatniki i ciastka.
Do dużej miski wrzucamy mleko w proszku, posiekane orzechy, migdały, pokruszoną białą czekoladę, pokruszone herbatniki i ciastka, rodzynki oraz sezam. Wszystko mieszamy.
W rondelku topimy masło z cukrem, kakaem i dolewamy wodę. Wszystko podgrzewamy aż utworzy gładką masę.
Ciepłą (ale nie gorącą) masę przelewamy do miski z mlekiem i dodatkami. Wszystko mieszamy i przekładamy do keksówki wyłożonej folią.
Wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny.