Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słyszeliście kiedyś o cieście blondie? To alternatywa dla pysznego brownie. Główna różnica polega na tym, że blondie przygotowuje się na bazie białej czekolady oraz masła orzechowego. Jeśli jeszcze do tej pory go nie próbowaliście, postarajcie się jak najszybciej nadrobić zaległości.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5384
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29720
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 226
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19372
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1024
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5384
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29720
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 226
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19372
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1024
Składniki
W małym garnuszku rozgrzej masło, zmniejsz grzanie do minimum i wsyp pokruszoną białą czekoladę. Mieszaj tak długo aż składniki się połączą. Zdejmij masę czekoladową z ognia i poczekaj aż odrobinę się ostudzi. Dodaj cukier biały, trzcinowy i waniliowy. Wbij też jajka (najlepiej, żeby miały temperaturę pokojową). Całość krótko zmiksuj.
Mąkę pszenną przesiej wraz z proszkiem do pieczenia. Wsyp do masy i dobrze wymieszaj, aby nie było grudek. Dodaj cynamon i sól, ponownie zmiksuj krótko, Posiekaj orzechy na drobniejsze kawałki. Wsyp do masy na ciasto, wymieszaj delikatnie łyżką.
Przygotuj blaszkę. Wyłóż ją papierem do pieczenia. Wlej ciasto, a na wierzchu zrób kleksy z masła orzechowego. Rozprowadź je za pomocą wykałaczki. Piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 30 minut.