Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz upiec ciasto, ale nie masz ochoty tracić zbędnego czasu w kuchni? Skorzystaj z naszego przepisu. Wystarczy, że zmiksujesz ze sobą 3 składniki, które większość z nas zawsze ma w domu, wsadzisz do piekarnika na 30 minut i gotowe!
Tortownica o średnicy 24cm
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1787
Składniki
Jajka zmiksuj wraz z cukrem na wysokich obrotach.
Gdy masa jajeczna znacznie zwiększy swoją objętość, zmniejsz moc miksera.
Nie przestają ubijać, wsypuj po 1 łyżce mąki.
Tortownicę wysmaruj masłem i przelej do niej masę.
Piecz w 190 stopniach Celsjusza przez 30-35 minut (do suchego patyczka).
Gotowe ciasto studź w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.