Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, delikatne , aromatyczne, ze starego zeszytu.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 147
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 683
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4472
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 147
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 683
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4472
Składniki
Śliwki umyć , podzielić na połowę usunąć pestki. Mąkę przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z cukrem i cukrem waniliowym, ucierając dodawać stopniowo masło, następnie mąkę do wyczerpania. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Włożyć przygotowane ciasto i na wierzch ułożyć śliwki.
Wstawić do piekarnika i piec 30 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić. Podzielić na porcje. Podawać posypane cukrem pudrem lub z kleksem śmietany.