Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i apetyczne ciasto bez pieczenia, szybkie w przygotowaniu.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 935
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 146
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2604
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13325
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2619
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 935
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 146
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2604
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13325
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2619
Składniki
Jabłka obrać pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło wrzucić jabłka , smażyć 5 minut, dodać miód i prażyć na wolnym ogniu aż jabłka zaczną się rumienić. Wystudzić.
Blaszkę 35 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia , ułożyć biszkopty.
Sernik przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połowę wyłożyć na biszkopty. Na sernik ułożyć pierniki.
Przykryć drugą połową sernika. Na sernik wyłożyć jabłka.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić aby zakrzepły. Gdy zaczynają krzepnąć, wyłożyć na ciasto, posypać płatkami migdałowymi.
Schłodzić około 5 godzin a najlepiej całą noc. Podzielić na porcje.