Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy może być coś lepszego od wilgotnego, słodkiego ciasta czekoladowego? Brownie bananowe, czyli dodatkowy akcent wśród prostych i sprawdzonych składników!
Forma 24 × 24 cm.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22855
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 169
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 353
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 507
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22855
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 169
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 353
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 507
Składniki
Podziel w rękach czekoladę na mniejsze części. Umieść je w rondelku wraz z masłem, a następnie podgrzej, cały czas mieszając. Składniki powinny się rozpuścić i połączyć, a masa zrobić się gładka. Odstaw do delikatnego ostudzenia.
W tym czasie rozgnieć obranego banana widelcem.
Przelej masę do dużej miski. Dodaj kakao i zmiksuj, a następnie wsyp cukier i dodaj rozgniecionego banana, jajka, ekstrakt waniliowy oraz sól. Połącz mikserem szybko aż wszystkie składniki się połączą. Na koniec delikatnie wmieszaj mąkę pszenną i zamieszaj szpatułką. Dodaj kawałki czekolady i ponownie wymieszaj, aby rozprowadziły się równomiernie w cieście.
Przełóż ciasto do formy o wielkości ok. 24 × 24 cm. Piecz w 175°C przez około 30-35 minut.