Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy może być coś lepszego od wilgotnego, słodkiego ciasta czekoladowego? Brownie bananowe, czyli dodatkowy akcent wśród prostych i sprawdzonych składników!
Forma 24 × 24 cm.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1288
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 685
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 694
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1288
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 685
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 694
Składniki
Podziel w rękach czekoladę na mniejsze części. Umieść je w rondelku wraz z masłem, a następnie podgrzej, cały czas mieszając. Składniki powinny się rozpuścić i połączyć, a masa zrobić się gładka. Odstaw do delikatnego ostudzenia.
W tym czasie rozgnieć obranego banana widelcem.
Przelej masę do dużej miski. Dodaj kakao i zmiksuj, a następnie wsyp cukier i dodaj rozgniecionego banana, jajka, ekstrakt waniliowy oraz sól. Połącz mikserem szybko aż wszystkie składniki się połączą. Na koniec delikatnie wmieszaj mąkę pszenną i zamieszaj szpatułką. Dodaj kawałki czekolady i ponownie wymieszaj, aby rozprowadziły się równomiernie w cieście.
Przełóż ciasto do formy o wielkości ok. 24 × 24 cm. Piecz w 175°C przez około 30-35 minut.