Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy może być coś lepszego od wilgotnego, słodkiego ciasta czekoladowego? Brownie bananowe, czyli dodatkowy akcent wśród prostych i sprawdzonych składników!
Forma 24 × 24 cm.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1188
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5713
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8789
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18264
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1188
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5713
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8789
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18264
Składniki
Podziel w rękach czekoladę na mniejsze części. Umieść je w rondelku wraz z masłem, a następnie podgrzej, cały czas mieszając. Składniki powinny się rozpuścić i połączyć, a masa zrobić się gładka. Odstaw do delikatnego ostudzenia.
W tym czasie rozgnieć obranego banana widelcem.
Przelej masę do dużej miski. Dodaj kakao i zmiksuj, a następnie wsyp cukier i dodaj rozgniecionego banana, jajka, ekstrakt waniliowy oraz sól. Połącz mikserem szybko aż wszystkie składniki się połączą. Na koniec delikatnie wmieszaj mąkę pszenną i zamieszaj szpatułką. Dodaj kawałki czekolady i ponownie wymieszaj, aby rozprowadziły się równomiernie w cieście.
Przełóż ciasto do formy o wielkości ok. 24 × 24 cm. Piecz w 175°C przez około 30-35 minut.