Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na to brownie podejrzałam u Ewy Wachowicz, gdy gotowała w programie "Ewa gotuje". Oczywiście tamto brownie było z tradycyjnej mąki, ja użyłam owsianej. Wyszło pyszne.
Najlepsze domowe. Pachnące masełkiem, dlatego nie ma potrzeby dodawania olejk...
Odsłon: 727
Pasta kanapkowa z tofu jest śmiesznie prosta w przygotowaniu, a w smaku nie u...
Odsłon: 1100
Najlepsze domowe. Pachnące masełkiem, dlatego nie ma potrzeby dodawania olejk...
Odsłon: 727
Pasta kanapkowa z tofu jest śmiesznie prosta w przygotowaniu, a w smaku nie u...
Odsłon: 1100
Składniki
Połamaną czekoladę wraz z masłem przełożyć do miski, którą wstawiamy do garnka z gorącą wodą. Jest to tzw. kąpiel wodna. Składniki rozpuszczamy, mieszając, by dobrze się połączyły. Ubić jajka wraz z cukrem. Dodać mąkę, a następnie masę czekoladową. Dokładnie zmiksować.
Piec w nagrzanym do 180st.C piekarniku ok. 20-30 minut, w zależności jak mokre ciasto chcemy uzyskać. Wystudzić, posypać cukrem pudrem. Podawać z lodami lub innym ulubionym dodatkiem.