Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na to brownie podejrzałam u Ewy Wachowicz, gdy gotowała w programie "Ewa gotuje". Oczywiście tamto brownie było z tradycyjnej mąki, ja użyłam owsianej. Wyszło pyszne.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 81
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13305
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2617
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3770
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 81
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13305
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2617
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3770
Składniki
Połamaną czekoladę wraz z masłem przełożyć do miski, którą wstawiamy do garnka z gorącą wodą. Jest to tzw. kąpiel wodna. Składniki rozpuszczamy, mieszając, by dobrze się połączyły. Ubić jajka wraz z cukrem. Dodać mąkę, a następnie masę czekoladową. Dokładnie zmiksować.
Piec w nagrzanym do 180st.C piekarniku ok. 20-30 minut, w zależności jak mokre ciasto chcemy uzyskać. Wystudzić, posypać cukrem pudrem. Podawać z lodami lub innym ulubionym dodatkiem.