Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na to brownie podejrzałam u Ewy Wachowicz, gdy gotowała w programie "Ewa gotuje". Oczywiście tamto brownie było z tradycyjnej mąki, ja użyłam owsianej. Wyszło pyszne.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Połamaną czekoladę wraz z masłem przełożyć do miski, którą wstawiamy do garnka z gorącą wodą. Jest to tzw. kąpiel wodna. Składniki rozpuszczamy, mieszając, by dobrze się połączyły. Ubić jajka wraz z cukrem. Dodać mąkę, a następnie masę czekoladową. Dokładnie zmiksować.
Piec w nagrzanym do 180st.C piekarniku ok. 20-30 minut, w zależności jak mokre ciasto chcemy uzyskać. Wystudzić, posypać cukrem pudrem. Podawać z lodami lub innym ulubionym dodatkiem.