Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam sporo czekolad i chciałam je wykorzystać,Wpadłam na pomysł aby upiec coś pysznego. Smak mnie zaskoczył. Blaszka ciasta poszła od razu:)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 300
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2751
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 891
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1648
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14434
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 300
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2751
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 891
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1648
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14434
Składniki
rozpuścić masło w rondlu z czekoladami mlecznymi. Mieszać często aby składniki rozpuściły. Nie dopuścić do wrzenia.
Rozpuszczoną czekoladę przelać do miski, dodać mąkę, jajka, cukier wanilinowy, sodę i amaretto. Na końcu do masy dodać białą czekoladę połamaną na drobne kawałki. Masę przekładamy do formy. Pieczemy 1 temp 180 stopni około 45 minut. Sprawdzamy patyczkiem ciasto. Ciacho wystudzone sypiemy cukrem pudrem. Ja nie dodałam do tego ciasta cukru, ponieważ dałam czekolady mleczne i białą, które są i tak słodkie. Jeśli damy czekoladę gorzką to możemy posłodzić. To już zależy od gustu.