Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brownie Red Velvet to bardzo efektowna wariacja na temat serniko-brownie. Całość charakteryzuje się dość klasycznym smakiem, prostotą wykonania i wyjątkowym wyglądem.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5353
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11782
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5353
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11782
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Przygotuj brownie. Czekoladę z masłem rozpuść w kąpieli wodnej. Pozostaw do ostygnięcia i przelej do miski.
Do miski dodaj cukier i dobrze wymieszaj, aż cukier się całkowicie rozpuści. Następnie wlej ekstrakt waniliowy i barwnik spożywczy.
Jajka ubij na puszystą masę, dodaj do przygotowanej wcześniej masy czekoladowej i wymieszaj.
Do miski dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Zmiksuj do całkowitego połączenia składników.
Przygotuj masę serową. W osobnej misce wymieszaj ze sobą serek śmietankowy, jajko, cukier i ekstrakt waniliowy. Odłóż pięć łyżek masy serowej na bok.
Do odłożonej masy serowej wkrop czerwony barwnik i dobrze wymieszaj.
Blachę o wymiarach 22x22 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wylej do niej najpierw brownie, a następnie ostrożnie białą masę serową.
Pięć odłożonych wcześniej łyżek czerwonej masy serowej rozłóż na cieście – po jednej łyżce na każdym z rogów oraz na środku. Za pomocą patyczka do szaszłyków kreśl linie po całej powierzchni brownie Red Velvet, by powstały fantazyjne wzory.
Piekarnik nastaw na 180 st. Celsjusza i piecz ciasto przez ok. 30 minut. Po wyjęciu ostudź je na ruszcie, a następnie włóż do lodówki na przynajmniej pół godziny przed spożyciem.