Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Amerykańskie brownie jest bardzo wilgotne w środku. Przepis pochodzi z 489. odcinka programu „Ewa Gotuje”.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8130
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1172
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9898
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4538
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 558
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8130
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1172
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9898
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4538
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 558
Składniki
Czekoladę połamać i wrzucić do miski umieszczonej na garnku z wrzątkiem. Gdy zacznie się roztapiać, dodać masło. Połączyć i odstawić do wystudzenia.
Jajka wybić do miski. Porcjami dodać cukier cały czas miksując. Wsypać kakao i mąkę. Wymieszać na niskich obrotach.
Wlać czekoladę z masłem. Wymieszać i przełożyć do tortownicy (średnica 26 cm, dno foremki wyścielone papierem do pieczenia). Piec przez 20-30 minut w temp. 170 st. C.
Śmietanę wlać do miski. Dodać mascarpone. Zmiksować. Posłodzić cukrem pudrem. Dodać masło orzechowe i ponownie zmiksować.
Krem nałożyć na brzeg upieczonego i wystudzonego brownie. Na środku umieścić maliny. Udekorować melisą.