Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe, wilgotne i słodkie ciasto, które zawsze się udaje? To właśnie brownie! W podstawowym przepisie trzeba jednak poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie. Dlatego przygotowaliśmy wyjątkową recepturę na brownie z 2 składników.
Wymiary formy: ok. 20 × 20 cm.
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2073
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1994
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 448
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2073
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1994
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 448
Składniki
Czekoladę połam na kawałki, zostaw około 2 łyżek, a resztę rozpuść w kąpieli wodnej. Możesz też włożyć ją na chwilę do mikrofalówki. Odstaw, aby delikatnie przestygła.
W tym czasie wbij jajka do wysokiego naczynia. Ubijaj mikserem tak długo aż zrobią się puszyste. Następnie połącz z ostudzoną, ale dalej płynną czekoladą. Zmiksuj do połączenia składników. Na koniec dodaj pozostałą posiekaną czekoladę i krótko wymieszaj.
Przełóż brownie z 2 składników do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wielkości ok. 20 × 20 cm. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celsjusza. Włóż formę z ciastem i piecz przez około 25 minut.