Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe, wilgotne i słodkie ciasto, które zawsze się udaje? To właśnie brownie! W podstawowym przepisie trzeba jednak poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie. Dlatego przygotowaliśmy wyjątkową recepturę na brownie z 2 składników.
Wymiary formy: ok. 20 × 20 cm.
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1670
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1089
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 185
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1670
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1089
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 185
Składniki
Czekoladę połam na kawałki, zostaw około 2 łyżek, a resztę rozpuść w kąpieli wodnej. Możesz też włożyć ją na chwilę do mikrofalówki. Odstaw, aby delikatnie przestygła.
W tym czasie wbij jajka do wysokiego naczynia. Ubijaj mikserem tak długo aż zrobią się puszyste. Następnie połącz z ostudzoną, ale dalej płynną czekoladą. Zmiksuj do połączenia składników. Na koniec dodaj pozostałą posiekaną czekoladę i krótko wymieszaj.
Przełóż brownie z 2 składników do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wielkości ok. 20 × 20 cm. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celsjusza. Włóż formę z ciastem i piecz przez około 25 minut.