Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis amerykański, składniki swojskie. Brownie z buraków i oleju rzepakowego to nietypowe ciasto, ale jakie pyszne. Wypróbujcie przy najbliższej okazji. Przepis pochodzi z 473. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Tortownica o średnicy 24cm
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 329
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 180
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 400
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1585
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 329
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 180
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 400
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1585
Składniki
Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia. Odstawić.
Do dużej miski wybić jajka. Dodać cukier i zmiksować. Stopniowo, cały czas mieszając mikserem, wsypać mąkę z kakao i proszkiem, wlewając przy tym olej.
Buraki obrać, ugotować i wystudzić. Zetrzeć na drobnych oczkach. Dodać do ciasta i zmiksować. Przełożyć do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia (średnica 24 cm). Dorzucić posiekaną czekoladę.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C. Piec przez ok. 45 minut.
Zanim czekolada zastygnie, udekorować ciasto pestkami granatu - owoc trzeba naciąć tam, gdzie są błonki i delikatnie wyjąć nasiona. Czekoladowe brownie z buraczkiem gotowe!