Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy z jabłek można zrobić inne ciasto niż szarlotka? Oczywiście, że tak. Poniższym przepis idealnie sprawdzi się dla miłośników tych polskich owoców. Dodatkowo w tej recepturze nie znajdziesz mąki oraz cukru. Dlatego takim ciastem bez obaw możesz zajadać się, nawet kiedy chcesz zrzucić nieco zbędnych kilogramów. Jeżeli ograniczasz spożycie kalorii, do posłodzenia masy użyj erytrytolu lub ksylitolu. Możesz również dodać miód.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 515
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 157
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 515
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 157
Składniki
Jabłka umyj i obierz. Sześć z nich pokrój w mniejsze kawałki i dodaj do miski. Jedno pokrój w większą kostkę i odłóż na bok.
Do pokrojonych jabłek dodaj jajka, wybrany słodzik, kakao, oraz proszek do pieczenia. Wszystko zblenduj na gładką masę.
Do masy dodaj, odłożone kawałki jabłka. Wszystko wymieszaj, przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Możesz użyć kwadratowej blachy 26 x 26 cm.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 35-40 minut.
Przestudzone ciasto udekoruj rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.