Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na moje ulubione ciasto czekoladowe czyli mocno wilgotne i gliniaste brownie. To jest wyjątkowe, bo w środku znalazły się orzechy nerkowca, a na wierzchu delikatny krem z serka mascarpone, posypany wiórkami z mlecznej czekolady.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 269
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1361
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4233
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 269
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1361
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4233
Składniki
Czekoladę oraz masło dzielimy na mniejsze kawałki i przekładamy do metalowej miseczki. Oba składniki rozpuszczamy w kąpieli wodnej (na parze), a powstałą masę studzimy.
Jajka miksujemy z cukrem, dolewamy ostudzoną masę czekoladową oraz dodajemy ziarenka wanilii i przesianą mąkę. Masę miksujemy dość dokładnie, tak aby wszystkie składniki idealnie się połączyły. Na sam koniec dodajemy posiekane orzechy nerkowca i mieszamy masę łyżką. Ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C na około 20 minut (pieczenie klasyczne góra - dół).
Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem za pomocą miksera, a następnie dodajemy serek mascarpone i ziarenka wanilii. Wszystko ponownie miksujemy, a powstałą masę nakładamy na wierzch wystudzonego brownie. Masę posypujemy startą mleczną czekoladą. Ciasto schładzamy w lodówce do momentu odpowiedniego stężenia masy.
Życzę smacznego! :)